Hogyan használd az AirPlay-t Windows rendszeren

4 Min Read
85

Hogyan használd az AirPlay-t Windows rendszeren

Az AirPlay egy fantasztikus szolgáltatás, amellyel tartalmakat streamelhetsz iPhone-odról egy kompatibilis eszközre. Azonban a Windows PC-k nem tartoznak ebbe a kategóriába. De ha iPhone felhasználó vagy Windows PC-vel, akkor sem kell teljesen lemondanod az AirPlay-ről. Bár nincsenek natív megoldások, rengeteg harmadik féltől származó alkalmazás áll rendelkezésedre.Bár nem ugyanolyan kényelmes, mint ha egyszerűen egy kompatibilis eszközt választanál az AirPlay beállításokban további beállítások nélkül, ez a legjobb alternatíva. Számos harmadik féltől származó alkalmazás közül választhatsz, de mi az X-Mirage-t találtuk a legkézenfekvőbb választásnak.

X-Mirage használata AirPlay-hez Windows rendszeren

Az X-Mirage teljesen vezeték nélkül működik, és tükrözi iPhone-od képernyőjét a Windows PC-dre. Lényegében egy AirPlay vevőként működik, és nem igényel sok erőfeszítést a beállításához. Zökkenőmentesen működik, és nincs jelentős késés. Az alkalmazás ingyenesen telepíthető, és 7 napos ingyenes próbaverziót kínál (bár a napok meghosszabbíthatók), és az egy PC-re szóló licenc 19,99 dollárba kerül. Az AirPlay mellett GoogleCast-ot is kínál.
Bár az hivatalos oldal szerint csak iOS 14-ig és Windows 10-ig kompatibilis, hibátlanul működik az iOS 17-et futtató iPhone-ommal és a Windows 11 PC-mmel. Legyen szó prezentációkról vagy szórakozásról, az X-Mirage kiváló választás.

 1. Első lépésként látogasd meg az X-Mirage letöltési oldalát, és töltsd le a megfelelő verziót (32-bit/ 64-bit) a PC-dhez.
How to use AirPlay on Windows
 1. Futtasd a .exe fájlt a letöltések közül, és kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat a telepítés befejezéséhez.
 2. A telepítés befejezése után az alkalmazás megnyílik, és azonnal működésbe lép.
 3. Ha azonban szeretnél újrakonfigurálni bármilyen beállítást, válts a ‘Beállítások’ fülre. Itt megváltoztathatod az AirPlay eszköz nevét (ahogyan az megjelenik a telefonodon), optimalizálási beállításokat módosíthatsz, jelszót állíthatsz be, stb.
1717688108 300 How to use AirPlay on Windows

Képernyő tükrözés az X-Mirage segítségével

Most, hogy iPhone-od Windows PC-re tükrözhesd, győződj meg róla, hogy mindkét eszköz ugyanarra a Wi-Fi hálózatra van csatlakoztatva.

 1. Ezután nyisd meg a Vezérlőközpontot az iPhone-odon (húzd le a jobb felső sarokból).
 2. Koppints a ‘Képernyő tükrözése’ ikonra.
 3. Majd válaszd ki az ‘X-Mirage [Eszköz neve]’ lehetőséget a listából.
 1. A képernyő tükrözése azonnal elindul, és minden, amit az iPhone-odon csinálsz, tükröződik a PC-n.
1717688108 178 How to use AirPlay on Windows
 1. A képernyő tükrözésének leállításához menj vissza a Vezérlőközpontba, és nyisd meg a Képernyő tükrözése beállításokat. Ezután koppints a ‘Tükrözés leállítása’ lehetőségre. Az AirPlay ablak bezárásával is leállíthatod a tükrözést a PC-den.
1717688109 340 How to use AirPlay on Windows

Zenék, filmek és egyéb tartalmak streamelése

Ahelyett, hogy az egész képernyőt tükröznéd az AirPlay segítségével, csak azokat a tartalmakat is tükrözheted, amelyeket nézni/ hallgatni szeretnél, így védve a magánéletedet. Ez nagyobb kényelmet is nyújt, mivel az AirPlay segítségével irányíthatod a streamelést a telefon képernyőjéről, miközben a tartalmat a nagy képernyőn élvezheted.

 1. A lejátszott videóban/ audióban koppints az ‘AirPlay’ gombra a képernyőn.
 2. Ezután válaszd az ‘X-Mirage’ lehetőséget a listából.
 1. Csak a tartalom kerül AirPlay-re a számítógépedre, nem az egész telefonképernyő.
1717688110 851 How to use AirPlay on Windows
 1. Fényképeid/ videóid megosztásához koppints a ‘Megosztás’ gombra a bal alsó sarokban, és válaszd az ‘AirPlay’ lehetőséget a megosztási lapon.
 2. Ezután válaszd az ‘X-Mirage’ lehetőséget az opciók közül.

Egyéb alkalmazások, amelyeket érdemes figyelembe venni

Más harmadik féltől származó alkalmazások is léteznek, amelyekkel használhatod az AirPlay-t Windows rendszeren. Összegyűjtöttük a legjobb alternatívákat.

 • AirServer: Az AirServer alkalmazás egy másik nagyszerű lehetőség az AirPlay használatához Windows rendszeren, és a Miracast és a GoogleCast is működik vele. 30 napos ingyenes próbaverziót is kínál. Több eszközről történő képernyővetítést is lehetővé tesz egyszerre.
 • AirDroid Cast: Az AirDroid Cast segítségével könnyedén tükrözheted iPhone-odat a Windows PC-dre. Az AirDroid alkalmazás azonban nemcsak az AirPlay használatához nyújt megoldást Windows rendszeren. Ez egy átfogóbb megoldás, amely szinte minden típusú eszköz tükrözését kínálja, sőt távirányítást is biztosít eszközökhöz, ami zavaró lehet azok számára, akik nem igényelnek ilyen átfogó megoldást. Nem ingyenes alkalmazás, és havi előfizetéssel rendelkezik.
 • LonelyScreen: Ez egy másik egyszerű alkalmazás, amely lehetővé teszi iPhone-od Windows PC-re történő tükrözését AirPlay segítségével. Azonban a LonelyScreen hiányozhat néhány funkció, amelyek más alkalmazásokkal elérhetők.

Az AirPlay használata iPhone-odról Windows PC-re áthidalja az eszközeid közötti szakadékot, és lehetővé teszi, hogy élvezd a PC nagy képernyős megjelenítőjét prezentációkhoz vagy egyszerűen szórakozáshoz.

 

0 Shares

Vélemény, hozzászólás?