Hogyan Használjuk a Google Circle to Search Funkcióját iPhone-on

6 Min Read
91

Hogyan Használjuk a Google Circle to Search Funkcióját iPhone-on

A Google az év elején vezette be a ‘Circle to Search’ funkciót néhány Android telefonra. Ez egy elég hasznos funkció, amely lehetővé teszi az Android felhasználóknak, hogy gyorsan keressenek bármit a telefonjuk képernyőjén azzal, hogy körberajzolják azt. Sajnos, ez a funkció nem került be az iPhone-okba, ami csalódást okozott. Azonban egy kissé szokatlan fordulatnak köszönhetően (erről később bővebben), az iPhone felhasználók is hasonló funkciót érhetnek el.Bár ez nem pontosan ‘Circle to Search’, de nevezhetjük egy változatának, ahol a képernyőn bármit lefotózva a Google Lens keresés indul el. Ehhez csak egy egyszerű gyorsparancsra van szükség. Ezt a gyorsparancsot eredetileg Minsang Choi, a Google Lens design menedzsere osztotta meg az X-fiókján, de később törölte (ez a szokatlan fordulat). Addigra azonban az internet már felfedezte, és kiderült, hogy könnyen lemásolható.

Az iPhone 15 Pro felhasználók hozzárendelhetik a Gyorsparancsot az Action gombhoz az iPhone-jukon, míg más iPhone felhasználók a Back Tap hozzáférhetőségi funkciót használhatják. Kezdjünk hozzá.

A Gyorsparancs Létrehozása

Most, az eredeti gyorsparancs, amit Minsang Choi megosztott, nem érhető el letöltésre, de könnyen konfigurálhatjuk saját magunk.
Mielőtt elkezdenénk, szükség van a Google alkalmazás ingyenes telepítésére az iPhone-odra. Ha még nincs meg, irány az App Store és telepítsd, mielőtt folytatnánk.

 1. Nyisd meg a Gyorsparancsok alkalmazást az iPhone-odon.
 2. Koppints a jobb felső sarokban lévő ‘+’ ikonra.
 3. Megnyílik az új gyorsparancs létrehozásának képernyője. Koppints az ‘Add Action’ gombra.
 1. Menj a keresősávba, keresd meg a ‘Take a screenshot’ opciót, és koppints rá az eredmények közül.
 2. Ezután koppints az ‘Search for apps and actions’ sávra alul.
 1. Keresd meg a ‘Google’ alkalmazást, és koppints a ‘Search image with Lens’ opcióra az eredmények közül.
 2. Ennyi az egész. Ha szeretnéd, átnevezheted a gyorsparancsot. Ellenkező esetben koppints a ‘Done’ gombra.

A Gyorsparancs Aktiválása

Miután a gyorsparancs elkészült, hozzá kell rendelned az Action Button-höz vagy a Back Tap-hez, a telefonod típusától függően.
Ha iPhone 15 Pro modelled van, menj a Beállítások > Action Button > Válassz egy Gyorsparancsot menübe, és válaszd ki az imént létrehozott gyorsparancsot az aktiváláshoz.

 1. A Back Tap-hez való hozzárendeléshez menj a Beállításokba.
 2. Navigálj az ‘Akadálymentesség’ menüponthoz.
 3. Koppints az ‘Érintés’ menüpontra.
 1. Görgess le, és menj a ‘Back Tap’ menüpontra.
 2. Válaszd ki a ‘Double Tap’ vagy ‘Triple Tap’ opciót, attól függően, melyik hátsó érintési műveletet szeretnéd használni.
 1. Görgess le a Gyorsparancsok részhez, és válaszd a ‘Search image with Lens’ gyorsparancsot a listából.
1717504753 915 How to Get Googles Circle to Search Kinda on iPhone

És készen is vagy. Legközelebb, amikor valamit meg szeretnél keresni a képernyődön, egyszerűen használd az Action gombot, vagy koppints duplán/triplán a képernyő hátuljára, és a gyorsparancs aktiválódik. A gyorsparancs automatikusan képernyőképet készít, és megnyitja azt a Google Lens-ben, hogy keressen a képernyő tartalmában.

 

Bár ez nem pontosan a ‘Circle to Search’, ez biztosítja a legközelebbi alternatívát azoknak, akik ezt a funkciót szeretnék iPhone-jukon használni. Ráadásul, mivel könnyen beállítható, nincs kár abban, ha kipróbálod. Ha nem tetszik, mindig visszatérhetsz a régi keresési módszereidhez.

 

Gyakori problémák és megoldások a gyorsparancs beállítása és használata során

A gyorsparancsok beállítása és használata rendkívül hasznos lehet, különösen olyan funkciók esetében, mint a Google Lens keresés iPhone-on. Azonban a felhasználók gyakran találkoznak különböző problémákkal, amelyek megakadályozhatják őket a zökkenőmentes használatban. Az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakoribb problémákat és azok megoldásait.

1. Gyorsparancs nem működik megfelelően

Probléma: Az egyik leggyakoribb probléma, hogy a gyorsparancs nem működik úgy, ahogyan azt elvárnánk. Ez lehet, hogy egyáltalán nem aktiválódik, vagy nem végzi el a kívánt műveletet.

Megoldás: Először is ellenőrizze, hogy minden lépést helyesen végrehajtott-e a gyorsparancs beállítása során. Gyakori hiba, hogy a felhasználók elfelejtik megadni az összes szükséges engedélyt az alkalmazások számára. Győződjön meg róla, hogy a Google alkalmazás és a Shortcuts alkalmazás is minden szükséges engedéllyel rendelkezik. Ha a probléma továbbra is fennáll, próbálja meg újra létrehozni a gyorsparancsot az alapoktól.

2. Google alkalmazás nem található

Probléma: A gyorsparancs Google Lens funkciója nem működik, mert a Google alkalmazás nincs telepítve az eszközön.

Megoldás: Győződjön meg róla, hogy a Google alkalmazás telepítve van az iPhone-jára. Ha nincs, letöltheti az App Store-ból. Ezen kívül, győződjön meg róla, hogy az alkalmazás naprakész, mert az elavult verziók gyakran okoznak kompatibilitási problémákat.

3. Engedélyek hiánya

Probléma: A gyorsparancs nem tud képernyőképet készíteni, mert nem rendelkezik megfelelő engedélyekkel.

Megoldás: Menjen a Beállítások > Adatvédelem > Fotók menübe, és győződjön meg róla, hogy a Shortcuts alkalmazás engedélyezve van a fotókhoz való hozzáférésre. Ezen kívül, a Beállítások > Adatvédelem > Kamera menüben is ellenőrizze, hogy a Shortcuts alkalmazás rendelkezik-e engedéllyel a kamera használatára.

4. Gyorsparancs nem aktiválódik a Back Tap vagy Action Button segítségével

Probléma: A gyorsparancs nem aktiválódik, amikor a felhasználó megpróbálja használni a Back Tap vagy az Action Button funkciót.

Megoldás: Ellenőrizze, hogy a Back Tap vagy Action Button funkciók megfelelően be vannak-e állítva. Menjen a Beállítások > Akadálymentesség > Érintés > Back Tap menübe, és győződjön meg róla, hogy a gyorsparancs hozzá van rendelve a megfelelő érintési művelethez. Az Action Button esetében menjen a Beállítások > Action Button menübe, és válassza ki a kívánt gyorsparancsot.

5. Lassú működés

Probléma: A gyorsparancs használata során az eszköz lassan reagál, vagy a művelet sokáig tart.

Megoldás: A lassú működés gyakran az eszköz erőforrásainak túlterheltsége miatt fordul elő. Zárjon be minden felesleges alkalmazást a háttérben, és indítsa újra az eszközt. Ha a probléma továbbra is fennáll, ellenőrizze a gyorsparancs lépéseit, és győződjön meg róla, hogy nincsenek felesleges műveletek, amelyek lassíthatják a folyamatot.

6. Nem megfelelő képernyőképek

Probléma: A gyorsparancs nem a kívánt képernyőképet készíti el, vagy a képernyőkép minősége nem megfelelő.

Megoldás: Győződjön meg róla, hogy a képernyőkép készítése előtt az adott képernyő van aktív állapotban. Ha a probléma a képernyőkép minőségével kapcsolatos, ellenőrizze a képernyő fényerejét és a kijelző beállításait.

Ezekkel a tippekkel és megoldásokkal könnyebben elháríthatók a gyakori problémák a gyorsparancsok beállítása és használata során, biztosítva, hogy a Google Lens keresés funkció zökkenőmentesen működjön az iPhone-okon.

 

 

0 Shares

Vélemény, hozzászólás?