Hogyan javítsuk meg, amikor a Facebook alkalmazás összeomlik?

Ez a cikk bemutatja, hogyan akadályozhatjuk meg, hogy a Facebook alkalmazás leálljon és összeomoljon okostelefonokon, tableteken és számítógépeken. Ezenkívül néhány tippet is adunk arra, hogyan előzhetjük meg, hogy az alkalmazás a jövőben ismét bezáródjon vagy befagyjon.

Miért omlik össze folyamatosan a Facebook?

Az alkalmazások és szolgáltatások bonyolultabbá válnak, ami számos okból vezethet összeomláshoz:

 • A készüléken nincs elég szabad hely (okostelefon, tablet, vagy PC)
 • Elavult operációs rendszer vagy alkalmazás
 • Facebook szolgáltatás leállása vagy egyéb problémák
 • Gyenge mobilnet vagy Wi-Fi internetkapcsolat

facebook alkalmazás, hibaelhárítás, Facebook frissítése, operációs rendszer frissítése, gyorsítótár törlése

Hogyan akadályozható meg a Facebook alkalmazás összeomlása és befagyása?

Több bevált technológiai tipp is létezik, amelyek megakadályozhatják, hogy a Facebook alkalmazás leálljon, befagyjon vagy összeomoljon. A legjobb, ha az alábbiakban felsorolt megoldásokat sorrendben alkalmazzuk, mivel ezek egyszerű és gyors megoldásoktól a bonyolultabb és hosszadalmasabbakig vannak szervezve:

 1. Ellenőrizze, hogy van-e probléma a Facebookkal. Lehet, hogy maga a Facebook tapasztal néhány problémát, ami miatt az alkalmazás befagyhat vagy összeomolhat.
 2. Frissítse a Facebook alkalmazást. Fontos, hogy az alkalmazás naprakész legyen.
 3. Frissítse az operációs rendszert. Az operációs rendszer frissítése platformtól függően változik.
 4. Szabadítson fel területet a készülékén. A készüléken elérhető hely felszabadítása platformfüggő.
 5. Zárja be és nyissa meg újra a Facebook alkalmazást. Az alkalmazás újranyitása frissíti az adatokat és segít a jobb működésben.
 6. Indítsa újra a készüléket. Egy egyszerű újraindítás sok problémát megoldhat.
 7. Váltson mobilnetre. A gyenge Wi-Fi jel app hibákat és összeomlásokat okozhat.
 8. Kapcsolódjon csak Wi-Fi-hez. A gyenge mobilnet kapcsolat okozhatja a Facebook összeomlását.
 9. Kapcsolja ki a VPN-t. A VPN kapcsolat problémái befolyásolhatják a Facebook alkalmazást.
 10. Kapcsolja ki az 5G-t. A 5G jel megbízhatatlansága problémákat okozhat.
 11. Kapcsolja ki az iPhone Low Data Mode-ját. Ez a beállítás befolyásolhatja a Facebook alkalmazás kapcsolatát a szerverekkel.
 12. Törölje a Facebook alkalmazás gyorsítótárát. Ez javíthatja az alkalmazás teljesítményét.
 13. Törölje a készülék gyorsítótárát.
 14. Állítsa vissza a hálózati beállításokat. A széleskörű internetkapcsolati problémák néha megoldhatók a hálózati beállítások visszaállításával.
 15. Használja a Facebookot webböngészőben. Ha az alkalmazás továbbra is problémákat okoz, akkor mindig elérheti a Facebookot hivatalos weboldalán keresztül.

facebook alkalmazás, hibaelhárítás, Facebook frissítése, operációs rendszer frissítése, gyorsítótár törlése

GYIK

 • Miért fagy meg a Facebook alkalmazásom? A Facebook alkalmazás befagyása a Facebook szolgáltatás problémái, megszakított Wi-Fi vagy mobilnet kapcsolat, vagy a szabad terület hiánya miatt lehet az eszközön.
 • Miért zárul be az alkalmazás, amikor megnyitom? Az alkalmazások azonnali bezárása gyakran a szabad hely hiánya vagy a gyenge internetkapcsolat miatt történik.
 • Problémái vannak jelenleg a Facebookkal? A Facebook leállása gyakori hibaforrás lehet az alkalmazásokban és a weboldalon is. Az ellenőrzés legegyszerűbb módja, ha megnézzük a hivatalos Facebook weboldalt és alkalmazást, majd egy másik, internetkapcsolatot igénylő weboldalt vagy alkalmazást. Ha csak a Facebook alkalmazás és weboldal érintett, valószínűleg a Facebook áll le.

Itt van néhány további tipp és információ, amely segíthet a Facebook alkalmazás problémáinak megoldásában:

 1. Ellenőrizze az alkalmazás-engedélyeket: Győződjön meg róla, hogy a Facebook alkalmazásnak megvannak a szükséges engedélyei a készüléken. Az alkalmazás-engedélyek hiánya, mint például a tárolóhoz vagy a hálózathoz való hozzáférés, befolyásolhatja az alkalmazás működését.
 2. Kerülje az egyidejű alkalmazás-futtatást: Ha túl sok alkalmazás fut egyszerre a készüléken, az erőforrások túlterhelődhetnek, ami alkalmazások, így a Facebook összeomlását is okozhatja. Próbáljon meg kevesebb alkalmazást futtatni egyidejűleg, különösen, ha észreveszi, hogy a készülék lassabbá válik.
 3. Használjon alternatív alkalmazásokat: Ha a Facebook alkalmazás rendszeresen összeomlik, fontolja meg egy másik, kevésbé erőforrás-igényes közösségi média alkalmazás használatát, mint például a Facebook Lite, ami kevesebb memóriát és adatot használ.
 4. Kapcsolja ki a háttérfrissítéseket: A háttérben frissülő alkalmazások lelassíthatják a készüléket és összeomlásokhoz vezethetnek. Menjen a készülék beállításaiba, és korlátozza vagy kapcsolja ki a háttérfrissítéseket.
 5. Végezzen biztonsági mentést és állítsa vissza az alkalmazást: Ha semmi sem segít, próbálja meg biztonsági mentést készíteni az adatokról, majd törölje és telepítse újra a Facebook alkalmazást. Ez gyakran megoldhatja az összeomlásokat okozó rejtett hibákat.
 6. Forduljon a Facebook támogatáshoz: Ha a probléma továbbra is fennáll, és egyik javasolt megoldás sem működik, érdemes kapcsolatba lépni a Facebook támogatási szolgálatával a további segítségért.

Ezekkel a további lépésekkel és megoldásokkal javíthatja a Facebook teljesítményét és csökkentheti az összeomlások esélyét. Reméljük, ezek az információk hasznosak lesznek!

facebook alkalmazás, hibaelhárítás, Facebook frissítése, operációs rendszer frissítése, gyorsítótár törlése

0 Shares