Az iOS 18: iPhone Kezdőképernyőjén változtathatod meg a widget méretét

4 Min Read
22

Az iOS 18: iPhone Kezdőképernyőjén változtathatod meg a widget méretét

Az Apple nemrég bejelentette az iOS 18-at és az OS frissítéseket más platformokra is a 2024-es WWDC keynote-on. Biztosan kijelenthetjük, hogy az Apple Intelligence funkciók nélkül a frissítés meglehetősen alulmarad. Ennek ellenére van néhány felfedezni való újdonság, például a lehetőség, hogy közvetlenül a Kezdőképernyőről változtathatod meg a widget méretét anélkül, hogy meg kellene nyitni a Widget galériát.Az iOS 18 előtt, ha meg akartad változtatni a Kezdőképernyőre vagy a Ma nézetre hozzáadott widget méretét, nem volt egyszerű mód rá. Újra kellett adni a widgetet a Widget galériából az új méretben, és törölni a régit. Most azonban ezt egy pillanat alatt megteheted. Nemcsak ezt, de bármelyik widgetet könnyedén megváltoztathatod az alkalmazásra és vissza a Kezdőképernyőn. Ez a téma is érdekelhet: Hogyan oldjuk meg az akkumulátor túlzott merülését iOS 17 alatt

Kétféleképpen változtathatod meg a widget méretét az iOS 18-ban. Nézzük mindkettőt.

 1. Érints és tarts nyomva bárhol a Kezdőképernyőn, amíg az összes alkalmazás elkezd remegni.
 2. Most észre fogsz venni egy fogantyút a widget jobb alsó sarkában.
You can change widget sizes right from your iPhone Home
 1. A nagyobb méretű widgethez húzd kifelé, egyébként húzd befelé.0:00

/0:08

 1. Alternatívaként érintsd meg és tartsd nyomva a widgetet, amíg meg nem jelenik a menü.
 2. Új opciók sora jelenik meg, amely korábban nem volt ott. Válaszd ki a widget méretét az opciók közül. Az első opció kiválasztásával az alkalmazás ikonra is válthatod (ez az opció nem érhető el a Ma nézet widgetjeinél).
 3. Hasonlóképpen, ha a Kezdőképernyőn megérinted és nyomva tartod bármelyik alkalmazás ikonját, megtalálod az opciót, hogy widgetre változtasd (ha vannak widgetek az alkalmazáshoz).

Ennyi az egész. Az iOS 18 lehet, hogy nem az Apple legjobb munkája az elmúlt években, és nem sok újdonságot hoz, különösen az Apple Intelligence nélkül. De tetszik nekem ez az új lehetőség, ahogy biztosan neked is fog.

 

Az iOS 18 frissítése számos kisebb, de jelentős változást hozott az iPhone felhasználók számára. Az egyik legizgalmasabb újdonság a widgetek méretének egyszerűbb és gyorsabb megváltoztatása közvetlenül a Kezdőképernyőn. Ez a funkció nem csak időt takarít meg, hanem lehetőséget ad arra is, hogy jobban testre szabjuk a Kezdőképernyőnket, így még inkább az igényeinkhez igazíthatjuk az iPhone-unkat.

Korábban, ha módosítani szeretted volna a widgetek méretét, egy hosszadalmas folyamaton kellett keresztülmenni. Először is meg kellett nyitni a Widget galériát, majd újra hozzáadni a kívánt méretű widgetet, végül pedig törölni a régi méretűt. Az iOS 18-ban azonban mindez sokkal egyszerűbbé vált, hiszen most már közvetlenül a Kezdőképernyőről is módosíthatod a widgetek méretét néhány egyszerű lépéssel.

Hogyan változtathatod meg a widget méretét iOS 18-ban?

1. módszer: Kezdőképernyő szerkesztése

 1. Érints meg és tarts nyomva bárhol a Kezdőképernyőt, amíg az alkalmazások elkezdenek remegni.
 2. Ekkor észreveszel egy kis fogantyút a widget jobb alsó sarkában.
 3. A widget méretének növeléséhez húzd kifelé, csökkentéséhez pedig húzd befelé.

2. módszer: Widget menü használata

 1. Érints meg és tarts nyomva egy widgetet, amíg meg nem jelenik a menü.
 2. Az új menüsorban válaszd ki a kívánt méretet. Az alkalmazás ikonra való átváltáshoz válaszd az első opciót (ez az opció nem érhető el a Ma nézet widgetjeinél).

További új funkciók és változások

Az iOS 18 nem csupán a widget méretezési lehetőségekkel hozott újításokat, hanem számos más kisebb, de hasznos funkcióval is bővült. Íme néhány további jelentős újítás:

1. Jobb multitasking lehetőségek Az iOS 18 továbbfejlesztett multitasking képességekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy még hatékonyabban dolgozz több alkalmazással egyszerre.

2. Fokozott adatvédelem és biztonság Az Apple mindig is nagy hangsúlyt fektetett a felhasználói adatok védelmére, és az iOS 18 sem kivétel. Az új frissítés még szigorúbb adatvédelmi intézkedéseket vezetett be, hogy megvédje a felhasználók személyes adatait.

3. Továbbfejlesztett Siri A Siri intelligensebb és intuitívabb lett, jobban megérti a komplex parancsokat, és gyorsabban reagál a felhasználói kérdésekre.

4. Új alkalmazás ikonok és dizájn Az iOS 18 vizuálisan is frissült, új, modernizált alkalmazás ikonokkal és letisztultabb dizájnnal.

5. Javított teljesítmény és akkumulátor üzemidő Az új frissítés optimalizálta az iPhone teljesítményét és javította az akkumulátor élettartamát, így a készülékek gyorsabban és hosszabb ideig működnek.

Összegzés

Az iOS 18 lehet, hogy nem a legnagyobb frissítés az Apple történetében, de számos hasznos funkcióval bővült, amelyek megkönnyítik a mindennapi használatot. A widget méretének egyszerűbb megváltoztatása, a továbbfejlesztett adatvédelem és a javított teljesítmény mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az iPhone még inkább felhasználóbarát legyen. Ha még nem frissítetted az iOS-t, érdemes minél előbb megtenni, hogy kihasználhasd az új lehetőségeket és javításokat.

0 Shares

Vélemény, hozzászólás?