macOS 15 gyári háttérképek letöltése

Az Apple éppen befejezte a WWDC24 keynote-ot, és rengeteg olyan új funkciót mutattak be, amelyeket már évek óta vártunk. Bár a fő attrakció az iOS 18 és az Apple Intelligence volt, a macOS 15 is számos új funkcióval és változással érkezett. Sikerült megszereznünk a macOS 15 gyári háttérképket, amelyeket itt le tudsz tölteni.

Először is, az új macOS verzió neve Sequoia. Az egyik leginkább kért és hasznos funkció, amely most már része a macOS 15 Sequoia-nak, az iPhone tükrözés. És ez nem csak alap tükrözés; az Apple ökoszisztémát használja a fejlett tükrözéshez. Az iPhone értesítések most már megjelennek a macOS 15-ön, a Mac értesítések mellett.

A macOS 15 javasolja a legjobb ablakpozíciót, amikor egy ablakot a képernyő szélére húzol, megkönnyítve ezzel az ablakok csempézését. Emellett javításokat hoztak a videokonferenciák terén is, mint például a háttér könnyű megváltoztatása és az ablak megtekintése, amelyet meg szeretnél osztani.

Számos egyéb funkció is van, mint az új Apple Jelszavak alkalmazás jelszavak tárolására, szöveghatások, emoji visszajelzések, üzenetek időzítése, Math Notes és még sok más. Mindezeket a funkciókat két új háttérkép egészíti ki. További gyári háttérképeket itt találsz.

macOS 15 gyári háttérképek

Mint minden évben, az új iOS, iPadOS és macOS verziók új háttérképekkel érkeznek. Ezek közül a macOS 15 rendelkezik a legjobb új háttérképpel, kétségtelenül. Az iOS 18 és az iPadOS 18 háttérképei unalmasak, míg a macOS Sequoia háttérképei nagyszerűen néznek ki, még akkor is, ha nem modern megjelenésűek.
Mindkét új macOS 15 háttérkép ugyanazon dizájnnal rendelkezik, de különböző színkombinációkban. Megnézheted őket az előnézeti részben. Köszönjük Jessy Barret -nek a korai háttérképekért.

Megjegyzés: Az alábbiakban a háttérképek előnézeti képei láthatók, amelyek csak bemutatásra szolgálnak. Az előnézet nem az eredeti minőség, ezért ne innen töltsd le a képeket. Használd az alábbi letöltési szakaszban megadott letöltési linket.

macOS 15 háttérképek előnézete

macOS 15 háttérképek letöltése

Ha nem tervezed telepíteni a macOS 15-öt a Mac-re, akkor is élvezheted a háttérképeket. Ezeket a háttérképeket használhatod Windows PC-n és táblagépeken is. Mindkét háttérkép kiváló minőségben elérhető, így tökéletesen működnek bármilyen más eszközön. A macOS Sequoia háttérképeket az alábbi linkekről töltheted le.
Miután letöltötted, egyszerűen nyisd meg a háttérképet, mentsd el a fotók közé, majd alkalmazd a kezdőképernyőre vagy a zárolási képernyőre a Fotók alkalmazásból. Ennyi az egész.

macOS 15 háttérképek letöltése

Ha bármilyen kérdésed van, írd meg a hozzászólásokban. Oszd meg ezt a cikket a barátaiddal is.

Az Apple legújabb operációs rendszere, a macOS 15, amely a Sequoia nevet kapta, számos izgalmas és hasznos új funkcióval érkezik, amelyek még jobbá teszik a Mac-élményt. Ebben a részletes leírásban megvizsgáljuk a macOS 15 Sequoia főbb újdonságait és fejlesztéseit, valamint azt, hogy ezek hogyan befolyásolják a mindennapi használatot.

iPhone tükrözés és Apple ökoszisztéma integráció

Az egyik legjelentősebb újítás a macOS 15 Sequoia-ban az iPhone tükrözés funkció. Ez lehetővé teszi, hogy iPhone-od képernyőjét közvetlenül Mac-edre tükrözd. Az Apple ökoszisztéma részeként ez a funkció nem csupán egy egyszerű képernyőtükrözés; az iPhone értesítései mostantól megjelennek a Mac-en, így könnyedén követheted a fontos üzeneteket és értesítéseket anélkül, hogy fel kellene venned a telefonodat. Ez a funkció különösen hasznos lehet azoknak, akik sokat dolgoznak Mac-jükön, és szeretnék egy helyen látni minden értesítésüket.

Ablakkezelés és produktivitás

A macOS 15 Sequoia továbbfejlesztett ablakkezelési funkciókkal érkezik, amelyek megkönnyítik a multitaskingot és a produktivitást. Amikor egy ablakot a képernyő szélére húzol, a rendszer automatikusan javaslatokat tesz a legjobb ablakpozíciókra, így könnyebbé válik az ablakok csempézése és rendezése. Ez a funkció különösen hasznos lehet azoknak, akik gyakran dolgoznak több alkalmazással egyszerre, és szeretnék hatékonyabban kihasználni a rendelkezésre álló képernyőfelületet.

Videokonferencia fejlesztések

A macOS 15 jelentős fejlesztéseket hoz a videokonferencia alkalmazások terén is. Mostantól egyszerűen megváltoztathatod a háttérképedet egy videohívás során, és előre megtekintheted az ablakot, amelyet meg szeretnél osztani. Ezek a fejlesztések különösen hasznosak lehetnek a home office-ban dolgozók és az online találkozókat gyakran tartók számára, mivel növelik a hívások során elérhető funkcionalitást és kényelmet.

Apple Jelszavak alkalmazás

A biztonság és a kényelem jegyében az Apple bemutatta az új Apple Jelszavak alkalmazást a macOS 15 Sequoia-ban. Ez az alkalmazás lehetővé teszi, hogy minden jelszavadat biztonságosan tárold egy helyen, és könnyedén hozzáférj azokhoz, amikor szükséged van rájuk. Az Apple Jelszavak alkalmazás automatikusan szinkronizálja a jelszavaidat az összes Apple-eszközöd között, így soha nem kell aggódnod, hogy elfelejted őket.

Szöveghatások és üzenetküldés

A macOS 15 új szöveghatásokkal és emoji visszajelzésekkel bővül, amelyek még színesebbé és kifejezőbbé teszik az üzenetküldést. Az új szöveghatások segítségével különleges stílusokat adhatsz az üzeneteidhez, míg az emoji visszajelzések lehetővé teszik, hogy gyorsan és egyszerűen reagálj a beérkező üzenetekre.

Üzenetek időzítése

Az üzenetek időzítése egy másik új funkció, amely lehetővé teszi, hogy előre meghatározott időpontban küldj el üzeneteket. Ez különösen hasznos lehet, ha nem szeretnél elfelejteni fontos üzeneteket küldeni, vagy ha előre szeretnél ütemezni egy üzenetet, hogy az a megfelelő időben érkezzen meg a címzetthez.

Math Notes

A macOS 15 Sequoia-ban bemutatott Math Notes egy új alkalmazás, amely lehetővé teszi matematikai jegyzetek készítését és szerkesztését. Ez az alkalmazás különösen hasznos lehet diákoknak, tanároknak és bárkinek, aki gyakran dolgozik matematikai egyenletekkel és számításokkal. A Math Notes alkalmazás könnyen használható felülettel rendelkezik, és támogatja a különféle matematikai szimbólumokat és műveleteket.

Új háttérképek

Természetesen nem hagyhatjuk ki a macOS 15 Sequoia új háttérképeit sem. Az új operációs rendszer két új, gyönyörű háttérképpel érkezik, amelyek különböző színkombinációkban érhetők el. Ezek a háttérképek tökéletesen illenek a macOS új dizájnjához, és még szebbé teszik a Mac-ed megjelenését.

Összegzés

A macOS 15 Sequoia rengeteg új és izgalmas funkcióval érkezik, amelyek tovább javítják a Mac felhasználói élményt. Az iPhone tükrözéstől kezdve az ablakkezelésen át a videokonferencia fejlesztésekig, az Apple minden területen igyekezett növelni a funkcionalitást és a kényelmet. Az új Apple Jelszavak alkalmazás és a szöveghatások csak néhány példa arra, hogy mennyire sokoldalú és felhasználóbarát az új rendszer. A macOS 15 Sequoia egyértelműen megéri a frissítést minden Mac-felhasználó számára.

0 Shares

Categorized in: