Samsung Galaxy Tab S9 teszt, vélemény

Az alábbiakban a saját tapasztalatomat fogom leírni a Samsung Galaxy Tab S9-ről, amit immáron több, mint 1 hónapja használok naponta több órát. Kezdjünk is bele, ez itt a Samsung Galaxy Tab S9 teszt, vélemény!

Egyszerűen úgy gondolom, hogy a tabletek valahol egy kicsit szűk szegmens, vagy veszel egy teljesértékű laptopot, vagy csak megszerzed a legnagyobb telefonkijelzőt, amit kényelmesen használsz. Mindig is az volt a hozzáállásom, hogy nincs olyan dolog, amit egy tablet tudna, és amit a telefonod ne tudna megtenni. De megváltozott a véleményem az új Galaxy Tab S9 kapcsán? Szerettem volna ezt az értékelést kicsit korábban közzétenni, de biztosan szerettem volna elég időt eltölteni a Tab S9-el annak igazolására, hogy valóban hasznos vagy sem.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra teszünket itt olvashatod

Samsung Galaxy Tab S9 teszt – Rövid áttekintés

Most először csak egy rövid áttekintést szeretnék adni a kibontásról. Őszintén szólva semmi különleges, de ahogy azt elvárnád, nagyon szépen becsomagolva érkezik. Gyakorlatilag ugyanazt az élményt kapod, mint amikor egy új telefont vagy laptopot bontasz ki. A dobozban találsz egy töltőkábelt, egy stílusos tollat, és persze a tabletet.

Nem tudom eléggé hangsúlyozni, ha tervezed, hogy a Tab S9-et munkaállomásként használod, erősen, erősen ajánlom a billentyűzetet. Ez számomra egy teljesen új dimenzió, nagyon jól esik használni, és nem is tudom elképzelni, hogy a tablet nélkül használnám.

Samsung Galaxy Tab S9 teszt – anyagminőség, kialakítás

Az első dolog, amit észrevettem a Galaxy Tab S9 kapcsán, az a minőség. Soha nem volt S7-em vagy Tab S8-am, de nem lennék meglepve, ha az előző generációval szinte ugyanolyan lenne a minőség, mert pontosan ugyanúgy néznek ki, és szerintem ez egy jó dolog. Imádom, ahogy ez a tablet kinéz. Az Apple évek óta ugyanezt csinálja, és őszintén szólva nincs is szükség változtatásra. És ha már az Apple-nél tartunk, a kemény élek és az alumínium keret a Tab S9-en iPad érzést kölcsönöznek neki. Az iPhone-ok, az iPad-ek, a MacBook-ok véleményem szerint az Apple termékek általában mindig nagyon prémium érzetet adtak, és ez is ugyanolyan jó érzés.

Samsung Galaxy Tab S9 teszt, vélemény Samsung Galaxy Tab S9 teszt, vélemény

Karcsú és elegáns profilja van, mindössze 5,9 milliméter vastag, sokkal vékonyabb, mint a s22 ultra, amitől még súlyosabbnak érződik, de ezen nem igazán tudok panaszkodni, mert még prémiumabb érzést kölcsönöz neki. Ez a modell itt a három közül a legkisebb verzió, és tökéletes méret a felhasználási esetemhez. Van egy 16 hüvelykes laptopom és egy 13 hüvelykes MacBook-om, de észrevettem, hogy sokkal gyakrabban használom ezt a tabletet, mint a másik kettőt. Nagyon kényelmes használni, és könnyű magammal vinni.

Samsung Galaxy Tab S9 teszt – kijelző, processzor

Most pedig térjünk rá a kijelzőre, ez a legnagyobb változás a korábbi generációhoz képest, a Galaxy Tab S8-hoz képest. Személyesen sosem volt S8-am, de amikor az egyes eszközöket külön-külön kezelem, alig veszek észre különbséget, de ha összehasonlítod őket egymás mellett, akkor látsz egy különbséget. beszélünk. Mindenesetre most végre megkapjuk az AMOLED kijelzőt a 11 hüvelykes modelleken, és kiváló kontrasztot kapunk. A színek élénkek, a feketék mélyek, az összkép pedig fantasztikus. Aki jártas a Samsung termékekkel, az számára ez egyáltalán nem lesz meglepő. Ez évek óta a megszokott dolog, tehát ne várjunk kevesebbet.

Samsung Galaxy Tab S9 teszt, vélemény Samsung Galaxy Tab S9 teszt, vélemény

Mint mondtam, a kijelző élénk, magával ragadó, a színek gazdagok, a kontraszt szintek kiválóak. Most pedig a multimédiás rajongóknak és a kreatív szakembereknek jó hírem van, most már támogatja az HDR 10-et is, amit a Galaxy Tab S8-on nem kaptunk. A panel kivételével minden más gyakorlatilag azonos, ugyanaz a felbontás, mint a Tab S8-on, ugyanaz az arány, mint a Tab S8-on, és persze az a lágy 120 hertzes frissítési sebesség, amit annyira imádok. Nagyon jó. A Tab S9 teljesítménye is fantasztikus, ugyanaz a processzor található rajta, mint a s23 ultra-on, a Snapdragon 8 gen 2 .

Zökkenőmentesen futtathat több alkalmazást egymás mellett, amit még mindig megtehetsz egy telefonon is, de a tablet csak még jobbá teszi a tapasztalatot. Leginkább munkára használom ezt a tablettet, de bármilyen játék futtatható rajta, amit rádobsz. A teljesítmény sima, a grafika fantasztikus, különösen egy 120 Hz-es kijelzővel párosítva. Egyszerűen nincs ennél jobb. Most, amikor éppen a játékról beszélünk, meg szeretném említeni, hogy ennek a dolognak a hangszórói fantasztikusak. Nem fog letaszítani a lábadról, de jóval jobbak, mint bármelyik laptop, amit eddig használtam.

OnePlus Pad teszt, teljes áttekintés – Valódi iPad gyilkos!?

Samsung Galaxy Tab S9 teszt – felület, RAM, S Pen

A Tab S9 a One UI 5.1 felületen fut, ami sok nagyszerű funkciót tartalmaz. A Tab S9 elérhető két memóriakonfigurációban. A modell itt nyolc gigabájttal RAM-mal és százhuszonnyolc gigabájt tárhellyel rendelkezik, míg a drágább modellek tizenkét gigabájttal RAM-mal és kétszázzal ötvenegy gigabájttal tárhellyel rendelkeznek. Ha többre van szükséged valamelyikből, akkor a plusz és az ultra modellt kell nézned. Most egyik fő jellemzője a Tab S9-nek, hogy egy S Pen tollal érkezik, de nem csak egy szokványos S Pen, hanem egy mágneses S Pen. Mivel korábban már voltam Galaxy tulajdonos és számtalan Note készülékem volt, úgy érzem, hogy az S Pen már nem olyan különleges, de mivel a legtöbb tablet ma még mindig nem rendelkezik S Pennel, ez fantasztikus jellemző.

Samsung Galaxy Tab S9 teszt, vélemény Samsung Galaxy Tab S9 teszt, vélemény Samsung Galaxy Tab S9 teszt, vélemény

A Samsung szerint az S Pen integrációját javították a látencia csökkentésével és a jobb nyomásérzékenységgel. Az írás és rajzolás a Tab S9-en fantasztikus érzés, de a videók nem adják vissza teljesen, ezt tényleg ki kell próbálnod. Az oldalán találsz egy Micro SD kártyahelyet további tárhelyért. Ez egy funkció, amelyet korábban a telefonjaikon is találtál, sajnos eltávolították. De mivel a tabletek inkább munkaállomások, ezért ésszerű, hogy itt még mindig megtalálható. Még egy funkciót felejtettem említeni, miszerint a Tab S9 most víz- és porálló, akár IP68-as szintig is.

Samsung Galaxy Tab S9 teszt – Kamera, videó

Nem szeretnék túl sok időt szentelni a kamerára, mert a tableteken használni a kamerát számomra mindig kényelmetlen. Vajon valóban élvezik az emberek a tablet kamerájának használatát a telefonjuk helyett? Nem tudom, mindenesetre úgy találom, hogy a tablet sorozat selfie kamerája nagyon hasznos. Ez egy 12 megapixeles ultraképű objektív, amely 4K videókat tud rögzíteni 60 képkocka/mp sebességgel.

A képminőség és a videóminőség nagyon versenyképes a legtöbb okostelefonnal. Ugyanakkor ha egy laptop kamerájához hasonlítod, akkor érdemes figyelembe venni, hogy azok maximum 720p és 1080p felbontásig mennek, tehát továbbra is nagyon lenyűgöző, hogy jó kép- és videóminőséget kapsz egy tablettől. Az egyetlen alkalom, amikor a selfie kamerát használnám, főként a munkához kapcsolódik, például a Slacken vagy a Zoom hívások során. Nagyon hasznosnak találom, és a minőség is rendben van.

Samsung Galaxy Tab S9 teszt, vélemény Samsung Galaxy Tab S9 teszt, vélemény

Ami a fő kamerát illeti, itt egy 13 megapixeles széles lencsét kapsz, amely szintén 4K videókat rögzíthet 60 képkocka/mp sebességgel. Ismét a kép- és videóminőség nagyon versenyképes a legtöbb okostelefonnal. A Tab S8-on lévő hat megapixeles széles lencsét itt nem használhatod, ami kicsit bosszantó, de talán nem igényli mindenki.

Samsung Galaxy Tab S9 teszt – akkumulátor

Most térjünk át az akkumulátor-élettartamra és a kapcsolódásra. A Tab S9 egy 8400 milliamperórás akkumulátorral érkezik, ami 400 milliamperórás többlet a Tab S8-hoz képest. Sokat használtam ezt a tabletet egy teljes nyolcórás munkanap során, és még lefekvés előtt is maradt jó adag energia, körülbelül 30-40 százalék. Tehát a munkafolyamatodtól függően egyetlen feltöltés elég lesz egy teljes napra. Amikor azonban játékról vagy bármilyen nehéz feladatról van szó, akkor az akkumulátor élettartama el fog kezdeni romlani, és tudom, hogy ez igaz szinte minden eszközre.

Samsung Galaxy Tab S9 gyári háttérképek letöltése

Ugyanakkor a Tab S9-enél eléggé észrevehető volt. Véleményem szerint az akkumulátor élettartama a Tab S9-en jó, de nem kiváló. Talán azért érzem így, mert elkényeztetett vagyok, mert van egy 13 hüvelykes MacBook Pro-m, és az akkumulátor élettartama hihetetlen rajta, úgyhogy talán azért, mert elkényeztetett vagyok, és nem akarok egy tabletet összehasonlítani egy laptoppal, MacBook.kal…

Szóval, a Tab S9 támogatja a 45 wattos gyorstöltést, ami mindig jó dolog. Nem tartalmaz töltőt, ami manapság már a norma, úgyhogy remélem, találsz egyet a közeledben. Én mindig azt használom, amit a telefonhoz használok, számomra nem nagy ügy. Emellett támogatja a Wi-Fi 6E-t, és választhatsz 5G-t is, ha úgy döntesz. Egy funkciót, amit elfelejtettem említeni, hogy a Tab S9 támogatja a DeX-et. Személy szerint én nem találok rá szükséget, mert az alapbeállítás már tökéletesen megfelel nekem, de ez csak az én véleményem. Még mindig egy jó funkció, amit használhatsz.

Samsung Galaxy Tab S9 teszt, vélemény

Samsung Galaxy Tab S9 teszt – összegzés, ajánlás

Tehát a végső gondolataim a Tab S9-ről, és sok mindent szeretek a Tab S9-ben. A design jó, az anyagminőség jó, a teljesítmény a lehető legjobb. De van egy dolog, amiben problémám van a Tab S9-cel, és az az ár. Lehet érvelni amellett, hogy a Tab S9 mellé jár az S Pen és esetleg egy billentyűzetborító, de a Tab S8 mellé is jártak. Ha kicsit körülnézel, akkor találhatsz új Tab S8-at 500 dollárért, míg a Tab S9 jelenleg 800 dollárba kerül.

Ezen kívül imádom ezt a tabletet, és el tudom képzelni, hogy hosszú ideig fogom használni. Ahogyan már említettem, ezt a tabletet jóval többször használom, mint a laptopjaimat. Majdnem egy hónapot töltöttem ezzel a tablettel ideáig, és valóban megváltoztatta a véleményemet a tabletekről. Mindenképpen ajánlom, ha megteheted!

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra teszt, vélemény

2 Shares

Categorized in: